Close

ZAŠTO ZUBNI IMPLANTATI?

Imate nedostatak jednog ili više zuba?

Imate li problema prilikom žvakanja ili govora zbog nedostatka zuba?

Nesretni ste zbog proteze koja loše prianja?

Zubni implantati su Vaše idealno rješenje.

Zubni implantati su optimalno rješenje za Vas jer:

  • predstavljaju dugotrajno rješenje
  • održavaju kost aktivnom, sprječavajući njeno propadanje i nestajanje zbog nedostatka zuba
  • nadoknađuju izgubljeni zub i na taj način održavaju zdravlje postojećih zuba kao i cijele usne šupljine, sprječavajući da se zdravi okolni zubi pomiču

Implantat predstavlja trajno rješenje zbog gubitka pojedinačnog ili više zuba.

Implantat je nadomjestak koji oblikom podsjeća na korijen zuba, koristi se u realizaciji protetskog nadomjeska s krunicom, mostovima i protezama. Izrađen je od bio kompatibilnog titana, koje tijelo prepoznaje kao svoje, i kao takvog ga prihvaća. Na zubni implantat stavlja se abutment ili odgovarajuća supra struktura na kojoj se potom ugrađuje odabrani protetski nadomjestak.

Abutment može biti izrađen od 2 materijala:

  • titana: bio kompatibilni materijal boje metala
  • cirkona: bio kompatibilni materijal bijele boje. Garantira estetski moment i nakon dugo godina.

Svaka osoba koja ima nedostatak jednog ili više zuba je potencijalni kandidat za ugradnju zubnog implantata. Prilikom prvog besplatnog pregleda provodi se niz preciznih dijagnostičkih pregleda (2D i 3D), na osnovu kojih se procjenjuje:

  • opće stanje pacijenta
  • funkcionalno i estetsko stanje  usne šupljine
  • količina koštanog tkiva u čeljusti

Na temelju trenutne procjene tijekom zahvata, možemo odlučiti da li je moguće “imedijatno opterećenje” tj. postavljanje privremene krunice na implantat ugrađen u kost.

Ako je opterećenje provedivo, pacijentu se u istom posjetu postavlja privremeni protetski nadomjestak na ugrađeni implantat.

Nakon 3-6 mjeseci dolazi do oseointegracije implantata (sraštavanja implantata s kosti). Potom se uzimaju novi otisci i zagriz na osnovu kojih se, u laboratoriju, izrađuju trajne krunice i postavljaju prilikom drugog posjeta. Osnovom svih ovih informacija, u mogućnosti smo da Vam predložimo plan liječenja koji rješava problem funkcije (visinu zagriza i pravilan zagriz) i estetike (materijal, oblik, veličina i boja zuba).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

18 − fourteen =

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!