Close

KOMBINIRANI RAD

Kombinacija mobilnih i fiksnih nadomjestaka

Pod kombiniranim radom podrazumijeva se kombinacija fiksnog i pomičnog rada: fiksni most ili ugradnja implantata na prednjem dijelu čeljusti (gornje ili donje) koji omogućuje stabilnost djelomične proteze u stražnjem dijelu čeljusti.

Prednosti kombiniranih radova

  • u slučaju nedostatka kosti za ugradnju implantata u stražnjem djelu čeljusti, postiže se funkcionalno rješenje koje je čvršće i stabilnije od parcijalne (djelomične) proteze.
  • izdržljivost – prednji dio čeljusti ima jače opterećenje žvakanja zahvaljujući metalnoj bazi koja ne dozvoljava pomičnost proteze
  • omogućava jednostavnu higijenu – djelomična proteza jednostavno se skida i vraća zbog održavanja oralne higijene nakon jela. Može se nositi i tijekom spavanja

Kombinirani rad je polu fiksno  rješenje idealno za pacijente koji imaju dovoljno kosti ili stabilne zube u prednjoj regiji, dok u stražnjoj regiji čeljusti nedostaje kosti a nemaju mogućnost ugradnje implantata.

Ovakvo rješenje predviđa krunice (na postojećim zubima ili zubnim implantatima u prednjoj regiji) koji zamjenjuju nosače mosta od 4 ili 6 elemenata. Potrebni radovi za izradu mosta ili krunice provode se istovremeno sa izradom proteze koja se postavlja u stražnjem dijelu čeljusti.

Proteza usidrena na fiksne zube dovoljno je stabilna i otporna pružajući pacijentu normalno žvakanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

16 − four =

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!